Briose cu visine si nuci

de papabundetot in Prajituri, 17 Noi 2013 | 7969 vizualizari

 

Pentru ca le iubesc foarte tare si tot nu am mai facut de ceva vreme,astazi…am revenit la briose,de data asta ceva improvizat cu visine din visinata si nuci,insa deloc de neglijat pentru ca a fost o combinatie extrem de reusita care cu siguranta trebuie repetata si cu alte ocazii.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 4 oua
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte condensat
  • 350 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt
  • nuci,visine din visinata tocate marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si nuci:

De obicei atunci cand fac briose,amestec toate ingredientele uscate si separat cele umede si apoi intre ele.

De data asta am vrut sa vad cum e si alt fel…asa ca am separat galbenusul de albus,albusul l-am batut usor spuma insa nu foarte tare,galbenusul l-am frecat cu zahar,am adaugat apoi uleiul,laptele condensat,faina si praful de copt,am amestecat bine si la urma am incorporat cu grija si albusul batut spuma.

Am adaugat apoi visinile tocate marunt si o mana de nuci,am pus aluatul in forme si l-am dat la cuptor pana cand s-au copt complet.

Desi mai uscate ca si textura fata de alte prajituri,mie imi plac tare mult briosele si le fac mereu cu mare drag.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu gem si vanilie